INTERIEUR ARCHITECTUUR

'van Wijck'

januari 2016 - maart 2017

Van Wijck is een nieuw dagrestaurant bij het station in Maastricht met de focus op ontbijt, koffie en lunch. Voormalig warenhuis Maussen, een rijksmonument (1932) is getransformeerd naar 15 appartementen en daghoreca in de winkelgalerij. Het interieur van de daghoreca is gebaseerd op een kruising tussen het voormalige warenhuis, met toonbanken en natuurlijke materialen, en een Italiaanse espressobar.

Van Wijck:

Wijckerbrugstraat 28, Maastricht 

Het verhaal van het gebouw

Warenhuis Maussen

De wensen van de opdrachtgever

Een open keuken, toegankelijk, hoge kwaliteit

Het ontwerp

Een klassiek, tijdloos interieur met veel natuurlijke materialen en aandacht voor detail. Al het eten is ambachtelijk, zelf gemaakt of uit de streek en vooral vers!

Het interieur is volledig maatwerk. De walnoothouten bar met marmeren blad nodigt je uit om snel een espresso te drinken, of een koffie mee te nemen leidt je de zaak in waar je op je gemak kunt zitten aan zelfgemaakte eiken tafels. De grote glazen puien bieden je zicht op de winkelstraat, maar andersom werken de grote puien uitnodiging, laagdrempelig.

 

In samenwerking met: Kiwi interieur design, Meerssen, Gorissen Bedrijfskeukens, Maastricht, Wolfs verlichting, Kerkrade, Slangen interieurbouw, Maastricht, Expert Stucadoors, Weert, Cortenraad bouwservice