Huisvestingsconcept - Nieuwe Stroom / Easy Energy

februari 2018 - juli 2018

Vertaling van de strategie, missie en visie naar de nieuwe huisvesting voor Nieuwe Stroom op de 4e verdieping van ‘de Eiffel’ te Maastricht

Interieurarchitectuur& vergunningsaanvraag Rijksmonument - Nieuwe Stroom

Nieuwe stroom: 

In het Eiffelgebouw, de voormalige sphinx zijn er op de verdiepingen nieuwe kantoren gevestigd. Een daarvan, op de 4e verdieping is Nieuwe Stroom. 

De werkwijze van Nieuwe Stroom, de strategie en visie is door Concept* Cloudt vertaald in een ruimtelijk ontwerp. 

Samen met een werkgroep met medewerkers van Nieuwe Stroom is het programma van eisen vertaald in een ruimtelijk ontwerp. 

De 50 medewerkers met vaste werkplekken zijn gestroomlijnd zoals de productielijnen van de sphinxfabriek, de ‘werkvloer’. De plekken eromheen zijn faciliteren plekken, lunchruimte, keuken, stilte werkplekken, overlegplekken, nu-even-niet-plekken en plekken om op te laden. 

Dit concept is ook zichtbaar in de verlichting. De werkplekken zijn industrieel uitgelicht met lange lijnen om de productielijn te benadrukken. Voor het verlichtingsplannen zijn archiefbeelden als inspiratie gebruikt. Langs de zijkanten, op de originele plek, is gebruik gemaakt van een moderne vertaling van de originele armaturen, met dezelfde functionaliteit.

Concept* Cloudt was verantwoordelijk voor het concept, de ruimtelijke indeling, de verbouwing inclusief akoestiek en de vergunningsaanvraag. Ffoon voor de materialisatie, decoratie en losse inrichting. 

Dank aan het bouwteam; werkgroep Nieuwe Stroom, Bart Braun (projectmanagement), Hees installaties, Tillie bouwt, Lueur (verlichting) en Akoestiekmeesters.