van Gashouder naar Gas[t]houder

februari 2015 - november 2015

StadMakers expertiment:

Doel van het experiment is om de potentie van de gashouder te leren kennen. Met zijn doorsnee van 43 meter en oppervlakte van 1500 m2 is de gashouder een gigantisch “gebouw”, waar op termijn allerlei functies in kunnen landen.

StadMakers Experiment

Gas[t]houder 

Het experiment:

De Maastrichtse gashouder wordt voor even de gas[t]houder. In de maanden augustus en september bieden de StadMakers organisatoren de mogelijk om één week gastvrouw of gastheer van hun eigen activiteit te worden in de gashouder. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk verschillende activiteiten een plek zullen vinden. Wat de initiatiefnemers betreft kunnen de tijdelijke gebruikers verenigingen, clubs, bedrijven of individuen zijn en kunnen de activiteiten variëren van een stiltedag , een pop-up restaurant, bedrijfspresentaties, filmlocatie tot festival. Cultureel, maatschappelijk, spiritueel of commercieel: alles kan.

waarom?

Het initiatief van de gasthouder is ontstaan binnen het Stadmakersnetwerk van Maastricht-LAB. Doel van het experiment is om de potentie van de gashouder te leren kennen. Met zijn doorsnee van 43 meter en oppervlakte van 1500 m2 is de gashouder een gigantisch “gebouw”, waar op termijn allerlei functies in kunnen landen.
Wethouder Gerdo van Grootheest: “Dit initiatief past naadloos bij de ambitie van Belvédère: leren door te experimenteren. Daarom werken wij graag mee. We hopen dat verrassende initiatieven zich melden, waar we zelf niet eerder aan hebben gedacht’.
Onderdeel van het experiment is een evaluatie, om de opgedane ervaringen mee te nemen bij de toekomstige ontwikkeling van de gashouder.

http://www.maastrichtlab.nl/project/gasthouder/

StadMakers: 
Hub Jongen
Eddy van der Loo
Martijn van Bussel 
Richard Leenaerts
Roel Graeven 
Nicole Cloudt